Spletno mesto Mountains Geek uporablja piškotke za zagotavljanje spletne storitve, analizo uporabe, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj >>

Spletno mesto Mountains Geek uporablja piškotke za zagotavljanje spletne storitve, analizo uporabe, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj >>

POGOJI UPORABE


Splošni pogoji spletne strani in spletne trgovine (v nadaljevanju: spletnega portala) Mountains Geek so sestavljeni v skladu z:

  • Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1),
  • Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot).

V splošnih pogojih poslovanja so določeni:

  • delovanje spletnega portala Mountains Geek,
  • pravice in obveznosti uporabnika,
  • pravice in obveznosti spletnega portala,
  • poslovni odnos med spletnim portalom in uporabnikom.

Pogoji poslovanja spletnega portala Mountains Geek so javno objavljeni, na njih pa je uporabnik spletnega portala tudi opozorjen. V primeru oddaje naročila v spletni trgovini kupec oz. uporabnik potrdi, da je seznanjen z njimi ter se z njimi tudi strinja.


PODATKI O UPRAVLJALCU SPLETNEGA PORTALA:


AIDI Podjetje za trgovino, zastopanje in storitve d.o.o
Industrijska cesta 44
Kromberk, 5000 Nova Gorica

Davčna št.: SI35836776
Zavezanec za DDV: Da
Matična št.: 5743630000

Elektronski naslov:info@mountainsgeek.com

SPLOŠNI POGOJI POSLOVANJA:


Spletni portal Mountains Geek upravlja AIDI Podjetje za trgovino, zastopanje in storitve d.o.o (v nadaljevanju: ponudnik). Ponudnik jamči, da so tako vse aktivnosti, ki so omogočene na spletni strani, kot tudi nakup v spletni trgovini, varni.

VARSTVO OSEBNIH PODATKOV:


Kot kupec oz. uporabnik imate vse pravice, ki so navedene v Zakonu o varstvu potrošnikov, v skladu z ZVOP-1. Več na to temo si lahko preberete na strani Zasebnost in piškotki.


POGOJI UPORABE SPLETNE TRGOVINE


ODDAJA NAROČILA:


Ko kupec oz. uporabik izbere blago ter odda naročilo, prejme na elektronski naslov (vpisan ob oddaji naročila ali registraciji v sistem) potrditveno elektronsko sporočilo o statusu naročila. Od tistega trenutka dalje je kupoprodajna pogodba med ponudnikom in kupcem sklenjena, s tem pa so fiksni tudi vsi pogoji, podatki in cene.

Nakup oz. oddaja naročila za pravne osebe preko spletne strani ni mogoča. V primeru, da bi pravna oseba želela naročiti blago, naj preko elektronske pošte kontaktira ponudnika.

PLAČILO BLAGA:


Plačilo blaga je mogoče le po predračunu, z nakazilom na transakcijski račun ponudnika. Ponudnik bo naročeno blago poslal v nadaljnjo obdelavo po prejemu plačila, o čemer bo kupec tudi obveščen po elektronski pošti.

Podatki za nakazilo:

AIDI d.o.o., Industrijska cesta 44, Kromberk, 5000 Nova Gorica
TRR: SI56 3300 0000 2475 625, Addiko Bank d.d.
SWIFT: HAABSI22
Sklic: navedite sklic, ki ga najdete na predračunu (pod tabelo artiklov).

CENE:


Vse cene so izražene v evrih. Veljajo cene, ki so določene na dan naročila. V vse cene je vključen 22 % DDV. V ceno blaga niso vključeni stroški poštnine. Le-ti se zaračunajo dodatno in znašajo 3 €.

RAČUN:


Kupec ob dostavi blaga prejme originalen račun, kateri se šteje kot veljaven.

POSTOPEK OBVEŠČANJA O NAKUPU:


Ko bo kupec oz. uporabnik na spletnih mestih mountainsgeek.com oddal naročilo, mu bo ponudnik na elektronski naslov poslal potrditev naročila s predračunom, ki ga mora kupec plačati, če želi, da gre njegovo naročilo v nadaljnjo obdelavo.

Po plačilu predračuna bo ponudnik kupcu na elektronski naslov poslal potrdilo o prejemu plačila in oddaji naročila v nadaljnjo obdelavo.

Ko bo ponudnik naročeno blago poslal, bo kupcu na elektronski naslov poslal obvestilo o oddani pošiljki, skupaj s sledilno številko.

DOSTAVA BLAGA:


Ponudnik za dostavo blaga uporablja Pošto Slovenije.

Ponudnik bo naredil vse, da bo blago odposlano najkasneje v dveh delovnih dneh po prejemu plačila na TRR. V primeru zamude bo ponudnik kupca o tem obvestil.

PRAVICA DO ODSTOPA OD POGODBE:


V 14 dneh od prejema blaga lahko kupec blago brez pojasnila vrne. O tem ponudnika obvesti na elektronski naslov info@mountainsgeek.com in blago, skupaj z izpolnjenim obrazcem za odstop od pogodbe, pošlje na zgoraj navedeni naslov.

Kupec lahko od ponudnika zahteva vračilo kupnine ali zamenjavo blaga. Vračilo kupnine ponudnik izvrši na transakcijski račun, ki ga kupec vpiše na obrazec za odstop od pogodbe.

Blago mora biti ob vračilu nepoškodovano, oziroma v takem stanju kot ga je kupec prejel. Ponudnik je dolžan odgovoriti v osmih dneh od prejema pritožbe. Če blago ni v takem stanju kot ga je kupec prejel, ga ne more vrniti. Poštnine ponudnik ne vrača – je strošek kupca.

V primeru, da je bilo blago poškodovano že ob prevzemu, ga kupec prav tako lahko vrne. Postopek je enak postopku vračila blaga iz prejšnjega odstavka.

GARANCIJA:


Blago nima garancije.


POGOJI UPORABE SPLETNIH STRANI


Vsa vsebina na spletnih straneh Mountainsgeek.com je avtorsko zaščitena in jo je prepovedano uporabljati brez dovoljenja avtorja.

Namen spletnih strani je podati čim več podatkov, povezanih s hribi in pohodništvom, na enem mestu. Vsebino lahko dodajajo vsi registrirani uporabniki. Objavljena vsebina je po odobritvi administratorja dostopna vsem obiskovalcem.

Vsak posamezni uporabnik z vpisom kateregakoli podatka na spletno stran, jamči, da so vse vsebine njegova last ter jih ni kopiral ali vzel od tretje osebe. Zato ekipa Mountains Geek ne bo preverjala lastništva podatkov, saj za objavljeno tujo vsebino odgovarja uporabnik, kateri je vsebino objavil, sam. Prav tako uporabnik odgovarja za vnešeno vsebino sam. Nobena informacija, podana na spletnih mestih, ni strokovno preverjena, pač pa je le informativne narave, zato ponudnik ne odgovarja za kakršnokoli poškodbo ali nesrečo, nastalo zaradi podanih informacij.

Vsako objavo bo ekipa Mountains Geek preverila ali je ustrezna ter v primeru ugotovitve neustreznosti ustrezno ukrepala. In sicer, uporabnika bo ekipa obvestila o napaki ter mu omogočila, da jo odpravi. V primeru, da uporabnik napako odpravi, mu bo ekipa objavljeno vsebino odobrila in le-ta se bo pojavila na spletni strani. V primeru, da uporabnik napake ne odpravi, vsebina ne bo odobrena in posledično ne bo prikazana na spletni strani. Ponudnik si tudi pridržuje pravico, da katerokoli objavo iz spletnih mest izbriše in/ali kateremukoli uporabniku onemogoči objavljanje vsebin. Če želi uporabnik svojo vsebino izbrisati iz spletnih mest, mora za to kontaktirati ponudnika, le-ta pa bo vsebino izbrisal po lastni presoji.

Za kakršnakoli dodatna pojasnila in navodila v povezavi s spletno stranjo, je ekipa Mountains Geek na voljo na elektronskem naslovu info@mountainsgeek.com

Pogoji veljajo od 1.5.2019